målare stockholm

Målare Stockholm

Miljövänlig målerifirma med känsla för detaljer | 08-120 52 100

Fasadmålning Stockholm

Sköndals Måleri & Golv är bästa valet för fasadmålning i Stockholm. Kontakta oss idag för att få en offert på ditt uppdrag.

Dags att måla om fasaden till din villa? Låt oss sköta jobbet. Vi har lång vana av fasadmålning och vi åtar oss uppdrag över hela Stockholm. Oavsett vilket material din villa är byggd av - trä, tegel eller puts exempelvis - så kan vi hjälpa dig. Detsamma gäller naturligtvis även storleken på villan i fråga. Vi avsätter alltid tillräckligt med manskap för att hålla oss inom den tidsram vi kommit överens om - och till det överenskomna priset.


Färgen skyddar huset från vind och regn

En fasadmålning sker inte enbart av estetiska skäl. Färgen har även ett annat syfte och detta i form av att ge ditt hus skydd. Färgen fungerar som det yttersta skyddet som förhindrar väta och fukt från att penetrera ytan och materialet. Det leder i sin tur till att din villa håller sig frisk och fräsch och där ingen risk för vare sig fukt-, röta- eller mögelskador föreligger.

Färgen är viktig och även om det estetiska ofta är den punkt som de flesta fokuserar på så ska man definitivt inte glömma bort att en fasadmålning även sker av rent funktionella skäl. Din villa i Stockholm får en längre livslängd genom en professionell fasadmålning.

Vi arbetar effektivt utan slarv

En fasadmålning skiljer sig lite från hur en vanlig, interiör målning och det gäller främst det gedigna grundarbetet som krävs. Grundarbetet är alltid viktigt, men vid en fasadmålning så krävs det betydligt hårdare jobb än om man ska måla om en vägg på insidan i huset. Dels så handlar det om ett tungt fysiskt arbete där hela fasaden måste slipas med stålborstar och dels så måste det även tillkomma en gedigen tvätt. Utöver detta måste även trasiga plankor repareras - eller bytas vid behov.

Det tar tid och det måste också göra det. Minsta fusk eller slarv med grundarbetet kommer att skapa framtida problem. Då vi arbetar med en fasadmålning så går ungefär 80% av arbetstiden åt till detta - resterande 20% går åt till att måla. Så viktigt är det!

En säker fasadmålning i Stockholm

Vi arbetar alltid med säkerhet i första rummet. En fasadmålning sker från högre höjder och vi ser därför till att använda ställningar. Det ger en högre säkerhet och ger oss en möjlighet att erbjuda ett effektivare jobb. Vad gäller väder och vind så försöker vi alltid hitta en dag där det inte är för varmt eller för kallt för att måla. Det viktigaste är att skapa ett hållbart resultat för framtiden och det får man definitivt genom att även ta med väderleken i planeringen.

Verktyg och färg då? Vi använder oss av marknadens bästa utrustning i samband med en fasadmålning. Det finns inga genvägar där. Genom att använda rollers och penslar av högsta kvalitet så får man ett bättre, mer hållbart och vackrare resultat. Det finns en anledning till varför vissa produkter är dyrare än andra.

Färgen då? Till syvende och sist så är det du som väljer vilken färg du vill ha på din villa. Vi är emellertid redo att bistå dig med goda råd om vilken typ av färg som passar bäst. Detta sett till vad som tidigare använts på huset. Är det akrylatfärg eller oljefärg? Vi gör gärna ett test av detta innan.

En grundregel är att om den tidigare färgen har visat sig fungera så kan man med fördel välja likadan. Vad gäller nyans och kulör så är det du som bestämmer. Där kan vi bara komma med vissa förslag, exempelvis genom att visa upp olika referensbilder och kanske bidra med lite inspiration.

Vi ser fram emot att hjälpa dig med din fasadmålning och ge dig ett resultat som både blir snyggt och funktionellt för en lång, lång tid framöver.

Vi erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster inom måleri!