målare stockholm

Målare Stockholm

Miljövänlig målerifirma med känsla för detaljer | 08-120 52 100

Fönstermålning Stockholm – Målning av dörrar och fönster

Vi är experter på fönstermålning och målning av dörrar

Du väljer själv hur du vill ha det och vi hjälper dig att skapa exakt den lösning du drömt om. Anlitar du oss för en dörr- eller fönstermålning kan du använda dig av ditt ROT-avdrag och dra av 30 % av kostnaden för arbetet på din deklaration. Säg till innan så drar vi motsvarande belopp direkt på fakturan.

Kontakta oss via formuläret för en kostnadsfri offert på dörr- eller fönstermålning i Stockholm!


fönstermålning Stockholm

Professionella målare med stor vana av att måla fönster och dörrar

Väljer du oss för att måla dina fönster ser vi till att de både blir estetiskt tilltalande samt att de kittas om i syfte att bli tätare. Vi har lång vana av fönstermålning och vi arbetar alltid metodiskt i syfte att påverka din vardag så lite som möjligt.

Dörrar är även det något som vi specialiserat oss på att måla. Detta gäller för såväl inner- som ytterdörrar. Ny färg på en äldre dörr kan skapa ett helt nytt uttryck och här finns egentligen inga begränsningar vad gäller färger:

Målning av fönster för fastighetsägare

Vi erbjuder även fönstermålning i större fastigheter och för behöver exempelvis er BRF hjälp med att måla fönstren så kan vi bistå med vår expertis. Viktigt oavsett om vi befinner oss hos dig som privatperson eller i en större BRF är att arbetet planeras. Det tar tid att måla fönster och det kan även krävas att dessa avlägsnas för att målningen istället äger rum i våra lokaler - eller utomhus om vädret tillåter.

Detta innebär att inomhusmiljön kan påverkas under en viss tid. Vi täcker givetvis för alla öppningar och ser till att bostaden hålls varm även om fönstren inte är på plats, men det är ändå viktigt att vi tar fram en plan och att alla hålla informerade om vad som gäller. Kommunikation är A och O i samband med större projekt och fönstermålning i BRF:er och i fastigheter.

Professionell fönstermålning i Stockholm - fokus på grundarbetet

Fönstermålning ställer höga krav på ett professionellt utförande vid grundarbetet. Dels så måste man säkerställa fuktkvoten i träet ligger på rätt nivå så att kittning och målning kan ske utan problem. Dels så handlar det även om att täta igen att sprickor och att slipa fram en jämn yta för färgen att fästa på.

Kittningen blir även den en avgörande faktor i fönstrens framtida utseende och hållbarhet. Det är ett moment som kräver precision och som även föregås av ett ganska hårt jobb som ligger i att ta bort den gamla kittningen.

Val av färg är även det avgörande i både estetik och hållbarhet. Fönster ska aldrig målas i plastfärg, utan här ska ma istället välja oljebaserad - linolje eller oljefärg - eller alkydfärg för bästa effekt och för längst livslängd. Målningen sker med stor precision och med penslar av högsta kvalitet. Vi lämnar aldrig något åt slumpen och vi arbetar alltid metodiskt vid varje moment som inkluderas i en fönstermålning. Dina fönster ska bli både snygga och hållbara - från både in- och utsida.


dörrmålning Stockholm

Dörrmålning - gamla dörrar blir som nya

Att måla en dörr i en ny färg kan skapa en enorm förändring i bostaden. Du kanske tröttnat på den gamla trädörren och vill ha en vit, fräsch dörr till vardagsrummet? Dörren till toaletten kanske har sett sina bästa dagar eller också har dörren till tonåringen rum tappat färg och skadats av några rejäla smällar? Oavsett vilket så står vi redo att hjälpa dig.

En dörrmålning i vår regi innebär att vi tar loss dörren och skruvar av handtag och beslag. Därefter så slipar vi dörren och ser till att ytan är jämn och fin. Finns hål eller sprickor så spacklar vi igen dessa. Allt slipdamm tas bort med hjälp av en mikrofiberduk och dörren tvättas sedan ren med en speciell målartvätt. Därefter sker en grundmålning som innebär att vi först målar speglarna med en speciellt roller och där vi sedan använder en lackpensel för kring profilerna på dörren.

Samma tillvägagångssätt används sedan då färdigstrykningen äger rum. Vi avslutar med att sätta tillbaka handtagen och beslagen samt hänga tillbaka dörren på sin plats. Det enda du behöver göra är att bestämma vilken färg du vill ha - resten tar vi hand om!

Målning av fönster och dörrar - en investering

Fönster har stora funktioner i hemmet. Det är genom dessa som ljuset kommer in, det är genom dina fönster som du kan titta ut och fönstren är dessutom något som påverkar hur andra upplever din bostad. Fönster är viktiga även sett till energi och kostnaden för uppvärmning.

Äldre fönster släpper ofta ut varm luft inifrån och ger samtidigt kall luft fritt inträde in i huset: det ger högre kostnader och ett sämre inomhusklimat. Många tänker sig att nya fönster är lösningen, men i många fall kan en renovering och en målning av fönstren vara en betydligt bättre lösning.

Vi erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster inom måleri!