målare stockholm

Målare Stockholm

Miljövänlig målerifirma med känsla för detaljer | 08-120 52 100

Takmålning Stockholm

Vi är experter på takmålning

Vänd dig till oss om du är intresserad av att anlita en målare för takmålning inomhus eller utomhus! Oavsett om du är intresserad av att måla om ditt innertak eller taket på villan eller radhuset har du kommit till rätt ställe!

Genom att anlita oss för din takmålning garanteras du ett högkvalitativt resultat till en rimlig peng. Du kan använda ditt ROT-avdrag för en takmålning i vår regi och genom detta dra av 30 % av den totala kostnaden för arbetet. Ge ditt tak ny skönhet och ett bättre skydd. Låt oss ta hand om din takmålning!

Kontakta oss via formuläret för en kostnadsfri offert!


Dags för en takmålning utomhus?

Taket är det område på fastigheten som utsätts för det största slitaget. Ett tak fungerar som ett paraply och skyddar husets konstruktion och underliggande material från regn, snö, is och solsken. Ett tak slits av dessa anledningar och detta slitage kan medföra att man som villaägare behöver måla om taket med jämna mellanrum. 

Det handlar emellertid om ett arbete som sker på hög höjd och som kräver både kunskap, precision och erfarenhet. Säkerhetsfrågan måste tas på allvar och att arbeta exempelvis från ställning är ett måste. Ett fall från ett tak är livsfarligt. 

En takmålning ger villan en förhöjd estetik och bidrar till att besökare ges ett bättre första intryck. Dessutom så kan den fungera som värdehöjande.

takmålning Stockholm

Takmålning inomhus - förändra uttrycket i din bostad

Är du trött på hur ditt hem känns? Tycker du att det känns ostädat och lite lugubert trots att du nyligen dammsugit och torkat golven? Rådet är att titta uppåt! Innertaket spelar, liksom golvet, en väldigt stor roll i hur ett rum upplevs och tyvärr är detta något som många privatpersoner missar. Taket blir smutsigt och det nöts i takt med åren.

Genom att anlita oss för en interiör takmålning så kommer ditt hem att få ett helt nytt uttryck och detta till en billig peng. Takmålning ger enormt många fördelar och här finns också många knep att ta till för att exempelvis fånga upp ljusinsläpp och därigenom skapa ett ljusare, mer inbjudande, hem. Att välja en färg med mer glans är ett klassiskt knep för att öka fräschören och skapa illusionen av mer rymd i rummet.

Takmålning - ett svårt projekt att lyckas med

Jobbet med en takmålning kräver emellertid kunskap. Få projekt innehåller så många moment som kräver precision som en målning av ett innertak. Och - få projekt ger samma synlighet gällande misstag. Det är svårt att måla ett tak utan att det blir flammigt, att det syns fläckar eller att man missar att täcka vissa områden. Dessutom finns alltid en uppenbar risk i att man spiller: golvet och väggarna måste täckas grundligt.

Ett annat problem med en takmålning av ett innertak handlar om det rent fysiska. Att stå med armarna uppåt under en så pass lång tid sliter enorm på axlarna. Allt detta leder till att en målning av ett innertak är något som bör skötas av en fackman och vi står redo att hjälpa dig att ta din bostad och interiörer i denna till nästa nivå.

Så målar vi ditt innertak

Beroende på vilket material som ska målas så har vi olika metoder för att förbereda ett innertak för en målning. Har du ett gipstak så är det viktigt att alla synliga skarvar på detta försvinner. Vilket sker genom spackling och där vi sedan slipar bort alla ojämnheter. Därefter sker en grundmålning som måste torka innan den riktiga målning sker.

Viktigt vid detta moment är att undvika att flammighet. Här ser vi till att undvika att måla vått i vått och vi ser även till att undvika det klassiska misstaget som ligger i att använda för lite färg på rollern. Rollern används - med skaft - för de större ytorna medan hörnen och ner mot listerna målas med pensel. För listerna så används en vinkelpensel.

Viktigt är att vi först utgår från rummets egenskaper och ljusinsläpp. Vilket fönster släpper in mest ljus? Det blir avgörande för i vilken riktning som målningen sker i.

Måla ditt tak i samma färg som väggen

Måste ett tak verkligen vara vitt? Den frågan har börjat ställas runt om i svenska hem och fler och fler har börjat hitta mer kreativa lösningar gällande taket. Varför inte? Taket har en lika stor yta som golvet och därigenom också en lika stor påverkan på helhetsintrycket.

Många idag väljer att skapa personliga rum genom att måla taket i samma färg som väggarna - något som skapar personlighet. Man kan här även använda färg som ett sätt att exempelvis höja takhöjden och skapa ett maffigare intryck. Rum som har högt i tak upplevs som ännu större om man väljer en mörkare kulör.

Barnrum är ett annat rum där kreativa lösningar ofta belönas genom personliga, unika rum som är roliga att vistas i. Vågar du ta steget? Vi står redo att hjälpa dig med både inspiration och utförande och vi kan hjälpa dig att skapa det unika hem du alltid drömt om!

Vi erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster inom måleri!