målare stockholm

Målare Stockholm

Miljövänlig målerifirma med känsla för detaljer | 08-120 52 100

Färgtrender 2019

Då var det dags för ett nytt år och det betyder nya trender gällande hur vi ska inreda våra hem. Vilka färger är det då är det som gäller för 2019?

"Mycket tyder på att naturen och moder jord får sätta temat för årets färger. Generellt kan man säga att det är naturliga och jordnära färgtoner och nyanser som gäller, gärna i gråtonat grönt."

För den mer vågade finns det även plats för pasteller i rosa, men även djupa nästan juvelliknande kulörer. Vi ska alltså inte vara rädda för starka och murriga färger. Oavsett vilken färg som till slut faller dig i smaken så har färgen i våra hem en stor påverkan på vårt välbefinnande och humör. Ta god tid på dig när du ska bestämma vilka färger och nyanser som ska pryda få ditt hem.

Här tittar vi lite närmare på några av årets färgtrender:

Gröna toner

Det ska vara alltså vara naturliga färger i år med toner som går i grönt. Tonerna ska likna naturens olika färgskiftningar. De får gärna vara matta och gråtonade men vi ser också allt från ljusa och luftiga kulörer till nyanser med en djupare ton.

grönt vardagsrum, trendigt 2019

Naturen fortsätter alltså att inspirera till färgsättningen i våra hem. Den gröna färgen ska står generellt för välmående och är naturligt stresslindrande, vilket kan vara nog så viktigt. Gröna toner passar de flesta av hemmets rum.

Jordnära färger trendigt

Vad innebär då jordnära toner? Grundtanken är att känslan ska vara lite avskalad, lugn och harmonisk. Men den ska inte för den skull kännas kall, tvärtom! Här hittar vi färger som är matta och dämpade och färger med nyanser som går i brunt och beiget, men även varmare färger som gråare varma toner som går kan gå mot det gula.

Det är omtanken för vår miljö som ligger som grund, men det är också för att det är tidlösa färger och nyanser som kommer stå sig väl över tid. En annan populär variant på det jordnära temat är mer ombonade toner som till exempel brända toner av rött, dämpad gråaktig rosa samt varma persikotoner.

Pasteller – gärna med rosa nyanser

Det är inte bara fokus på naturliga och matta färger. Det är inne med pastell och då särskilt ”pudriga” nyanser av rosa. Tanken är att dessa färger ska passa lika bra i vardagsrummet som i barnens rum. Nyanserna som gäller är rosa, grönt, blått eller gult och fungerar utmärkt som både bas- och accentkulör. Fördelen med dessa mjuka pasteller är de ger ett ljust och ombonat helhetsintryck.

Djupa och mörka kulörer

En annan trend för året, som skiljer sig lite de andra trenderna, är att få in mer djupa och mörka färger i sina hem. Dessa färgnyanser ger en ombonat intryck på ett helt nytt sätt än tidigare. Kulörer som sticker ut är bland annat gul, lila och petrolblå. För den som vill ha lite ljusare färger återfinns olika varianter av lavendelnyanser. Det är således inte fel med personliga och unika färger i våra hem under året.

 

Invändig och utvändig kvalitetsmålning7 Feb 2019