Målare Stockholm

Miljövänlig målerifirma med känsla för detaljer | 08-121 464 00

Måla köksluckor i Stockholm

Du tjänar på att restaurera

Många gör fel då det kommer till renoveringar i syfte att nå en förändring. I många fall så betalar man dyrt för nya produkter - detta även fast de gamla fortfarande är väl fungerande. Det kan här som exempel handla om ett golv som går att slipa och det kan handla om - som i det här fallet - om köksluckor som går att måla om i annan färg.

Genom att restaurera snarare än att köpa nytt så sparar man pengar och dels så gör man även miljön en stor tjänst. Köksluckor är det vi ska fokusera på här och vi tänkte beskriva hur du kan nå en tydlig förändring enbart genom att byta färg.

Vi kan måla dina köksluckor med perfekt resultat

Då vi får i uppdrag att måla om köksluckor så kan vi använda oss av sprutlackering som metod. Det ger dels en jämnare yta och kan man tekniken så är den både effektiv samtidigt som resultatet blir bättre. Genom sprutlackering blir jobbet rinnfritt och det går snabbare. Vill du nå en snabb förändring och ett perfekt jobb så rekommenderar vi att du anlitar oss för att lackera dina köksluckor. Det kostar dock pengar - men det blir definitivt billigare än att köpa nya. Dessutom med en fördel i att du kan välja färg på egen hand och därmed skapa en unik lösning i ditt kök; du slipper hålla dig till förbestämda val - vi kan blanda till i stort sett vilken färgskala och nyans som helst.

nymålade köksluckor i 50-talskök

Vill du komma billigare undan så är det möjligt att måla om dina köksluckor på egen hand. Ett roligt jobb - men det kräver koncentration och - framförallt - tid. Har du tiden som krävs, samt ett bra rum att arbeta i så kan du definitivt måla själv. Vi tänkte visa hur du ska gå tillväga.

Gör det själv

Måla om dina köksluckor - steg-för-steg

För att måla dina köksluckor så behöver du följande saker: Målartvätt, svamp, penslar, roller, färg (naturligtvis), slippapper, spackel och slipkloss. Även skruvmejsel för att lossa beslagen som håller fast luckorna kan komma att behövas.

Så här gör du:

Det första steget - innan vi visar hur själva arbetet ska se ut - är att välja färg. En god idé kan vara att beställa hem några mindre färgburkar och använda som färgprover. Måla på en kartongbit - gärna i samma storlek som en kökslucka - och tejpa denna mot ytan som ska målas. Ta några steg bakåt och känn av hur färgen blir.

  • Börja med frigöra plats där du kan måla. Sätt upp en bänk i ett rum och se till att täcka golvet därinne.

  • Ta ner köksluckorna och lossa beslagen med skruvmejseln. Lägg dessa i en mindre påse - du vill inte tappa någon skruv! Vi skulle inte rekommendera att du målar luckorna på plats; dels så blir din arbetsställning inte särskilt ergonomisk, dels så skvätter färgen mycket, dels så rinner den nedåt - och ger fula ränder - och slutligen så kräver det mer noggrannhet.
  • Tvätta luckorna rena med hjälp av målartvätt- målarsoda och en svamp. Det ska vara helt rent.

  • Grundmåla. Oavsett var i köket du ska måla så måste det grundmålas. Detta då fett, matos och ånga bildas i köket och där färgen inte fäster lika bra som i exempelvis ett sovrum. Använd en mindre roller för att få ett jämnt resultat och en pensel där du inte kommer åt.

  • Sprickor? Se till att spackla igen eventuella sprickor och var noggrann med att slipa ytan jämn efteråt. ta bort allt slipdamm också.

  • Dags att måla. Börja med att måla insidor och utsidor på köksluckorna innan du målar kanterna. Räkna med åtminstone två - gärna tre - strykningar innan du får ett bra resultat. Var även noggrann med att läsa på burken angående torktid och se till att följa de skrivna anvisningarna. Du kan inte påskynda torktiden - ha lite is i magen.

  • Då luckorna har torkat så är det bara att skruva i beslagen igen och hänga dina nya, fräscha köksluckor på plats.

Vänd dig till oss för allt inom måleri, vi tar hand om dina köksluckor!4 dec 2017