målare stockholm

Målare Stockholm

Miljövänlig målerifirma med känsla för detaljer | 08-120 52 100

Måla köksluckor i Stockholm

Du tjänar på att restaurera dina köksluckor

Många gör fel då det kommer till renoveringar i syfte att nå en förändring. I många fall så betalar man dyrt för nya produkter - detta även fast de gamla fortfarande är väl fungerande. Det kan här som exempel handla om ett golv som går att slipa och det kan handla om - som i det här fallet - om köksluckor som går att måla om i annan färg.

Genom att restaurera snarare än att köpa nytt sparar man pengar och man gör även miljön en stor tjänst. Köksluckor är det vi ska fokusera på här och vi tänkte beskriva hur du kan nå en tydlig förändring enbart genom att byta färg.

Vill du ha professionell hjälp av våra kunniga målare kan du höra av dig via kontaktformuläret för att få en offert på att måla köksluckor!


nymålade köksluckor i 50-talskök i Stockholm - Vi målar dina köksluckor

Vi kan måla dina köksluckor med perfekt resultat

Då vi får i uppdrag att måla om köksluckor så kan vi använda oss av sprutlackering som metod. Det ger dels en jämnare yta och kan man tekniken så är den både effektiv samtidigt som resultatet blir bättre. Genom sprutlackering blir jobbet rinnfritt och det går snabbare. Vill du nå en snabb förändring och ett perfekt jobb så rekommenderar vi att du anlitar oss för att lackera dina köksluckor. Det kostar dock pengar - men det blir definitivt billigare än att köpa nya. Dessutom med en fördel i att du kan välja färg på egen hand och därmed skapa en unik lösning i ditt kök; du slipper hålla dig till förbestämda val - vi kan blanda till i stort sett vilken färgskala och nyans som helst.

Vill du komma billigare undan så är det möjligt att måla om dina köksluckor på egen hand. Ett roligt jobb - men det kräver koncentration och - framförallt - tid. Har du tiden som krävs, samt ett bra rum att arbeta i så kan du definitivt måla själv. Vi tänkte visa hur du ska gå tillväga.

Gör det själv

Måla om dina köksluckor - steg-för-steg

För att måla dina köksluckor så behöver du följande saker: Målartvätt, svamp, penslar, roller, färg (naturligtvis), slippapper, spackel och slipkloss. Även skruvmejsel för att lossa beslagen som håller fast luckorna kan komma att behövas.

Så här gör du:

Det första steget - innan vi visar hur själva arbetet ska se ut - är att välja färg. En god idé kan vara att beställa hem några mindre färgburkar och använda som färgprover. Måla på en kartongbit - gärna i samma storlek som en kökslucka - och tejpa denna mot ytan som ska målas. Ta några steg bakåt och känn av hur färgen blir.

  • Börja med frigöra plats där du kan måla. Sätt upp en bänk i ett rum och se till att täcka golvet därinne.

  • Ta ner köksluckorna och lossa beslagen med skruvmejseln. Lägg dessa i en mindre påse - du vill inte tappa någon skruv! Vi skulle inte rekommendera att du målar luckorna på plats; dels så blir din arbetsställning inte särskilt ergonomisk, dels så skvätter färgen mycket, dels så rinner den nedåt - och ger fula ränder - och slutligen så kräver det mer noggrannhet.
  • Tvätta luckorna rena med hjälp av målartvätt- målarsoda och en svamp. Det ska vara helt rent.

  • Grundmåla. Oavsett var i köket du ska måla så måste det grundmålas. Detta då fett, matos och ånga bildas i köket och där färgen inte fäster lika bra som i exempelvis ett sovrum. Använd en mindre roller för att få ett jämnt resultat och en pensel där du inte kommer åt.

  • Sprickor? Se till att spackla igen eventuella sprickor och var noggrann med att slipa ytan jämn efteråt. ta bort allt slipdamm också.

  • Dags att måla. Börja med att måla insidor och utsidor på köksluckorna innan du målar kanterna. Räkna med åtminstone två - gärna tre - strykningar innan du får ett bra resultat. Var även noggrann med att läsa på burken angående torktid och se till att följa de skrivna anvisningarna. Du kan inte påskynda torktiden - ha lite is i magen.

  • Då luckorna har torkat så är det bara att skruva i beslagen igen och hänga dina nya, fräscha köksluckor på plats.

Lång erfarenhet av målning av köksluckor

Vi har lång vana och en gedigen erfarenhet av målning av köksluckor och oberoende av modell, märke, tillverkare eller material så kan vi hitta en lösning som ger ditt kök ett nytt uttryck. Vi arbetar alltid nära våra kunder och öppnar upp för en kommunikation oss emellan. Det är viktigt att vi förstår varandra och att misstag kan undvikas i samband med att du anlitar oss.

Erfarenheten är dig även till gagn i ett rent inspirerande syfte. Vi visar gärna upp olika bilder från tidigare kunder och där du genom detta kan få lite välbehövlig inspiration om vad som fungerar, vilka färger som passar mot olika golv och vilka färger som kanske passar lite sämre mot varandra. Givetvis så får du även nummer till referenser om du vill veta mer om hur vi arbetar och vad du kan förvänta dig då du anlitar oss.

Vilka färgtrender gäller för köket?

Att vitt är ett säkert kort gällande kök är ett faktum, men lika sant är även att vitt är en färg som kan uppfattas som ganska tråkig. Idag är det därför glädjande att se olika kökstillverkare använda sig av mer färg och att köken i och med detta blir lite mer personliga.

Basfärger i lite varmare toner - gråbeige eller sandfärgat - är vanligt och likaså gäller för exempelvis blått i en ljusare nyans. Färger hämtade från naturens egna palett och som går helt i linje med den heta skandinaviska trend som erövrat världen under senare år. Många väljer även mer iögonfallande färger och en klar favorit är den pigga kullören gult som skapar en härlig atmosfär och energi i köket. Det finns, helt enkelt, väldigt många olika färger att välja bland gällande köket i allmänhet och för köksluckor i synnerhet.

Oavsett vilken färg som tilltalar dig så krävs ett professionellt utförande vid målningen. En undermålig målning av köksluckorna skapar ett rörigt kök som man inte alls trivs i. Väljer du oss så garanteras du köksluckor som ser ut att komma direkt från fabriken.

Vänd dig till oss för allt inom måleri, vi tar hand om dina köksluckor!
8 Mar 2022