målare stockholm

Målare Stockholm

Miljövänlig målerifirma med känsla för detaljer | 08-120 52 100

Designa din egen brevlåda

En fin och färgglad brevlåda lyser upp utanför huset. Det finns också mer sobra och eleganta varianter som smälter in i miljö runt omkring. Vad man vill ha för typ av brevlåda kan variera ganska mycket och det finns ett stort utbud att välja mellan. Det finns låsbara varianter, sådan som man öppnar nertill, från sidan och sådana som öppnas upptill. Vissa är markstående och andras sätts fast på väggen eller på ett staket.

Det finns egentligen tre sätt som du kan designa din egen brevlåda. Vi går igenom dem här nedan i tur och ordning.

Bygg din egen brevlåda

Om man vill ha en helt unik brevlåda så kan man bygga en från grunden eller bygga om en färdig. Det finns flertalet beskrivningar på hur man gör en enkel brevlåda i trä. Dock är detta en ganska vanlig form och vill man ha en brevlåda med en annan funktion eller utseende får man djupdyka i google. Till exempel finns det förslag hur man gör sin egen brevlåda i betong.

Om förslagen här ovan inte är riktigt vad du tänkt dig så är det bättre att du köper en färdig brevlåda och bygger om den så att den passar dina önskemål. Det finns otroligt många brevlådor att välja mellan. Kom ihåg att det viktigaste med din brevlåda är att den skall hålla posten torr och säker.

Måla brevlådan

Det lättaste och kanske bästa sättet att designa sin egen brevlåda är att satsa på att måla om den eller göra andra yttre förändringar. Brevlådor är ofta i plåt eller i trä och är därför relativt enkla att måla om, se bara till att få rätt färg till rätt material.

Måla plåtbrevlåda

Om detta är en gammal plåbrevlåda är det viktigt att göra ett ordentligt grundarbete och ta bort all rost. Efter du har slipat hela och tagit bort all rost målar du med grundfärg. Grundfärgen skall vara sådan som är speciellt framtagen för plåt eller metall eftersom den innehåller rostskydd och gör att brevlådan håller sig fin och hel längre. Sedan kan du måla med den färgen du önskar.

Måla träbrevlåda

För gamla brevlådor av trä kan man behöva kontrollera så att brevlådan är hel och att träet inte har ruttnat. Om träet har ruttnat eller det är sprickor i brevlådan är det bättre att slänga den och köpa, eller bygga, en ny. Brevlådor finns för att hålla din post säker från väder och vind. Slipa din brevlåda och måla den två gånger innan du börjar måla mönster och annat roligt.

Det finns massa olika sätt att måla sin brevlåda så att den sticker ut på gatan. Att välja en annan färg än grönt, grått och svart gör mycket i sig. Använd maskeringstejp för att göra brevlådan randig. Du kan också göra schabloner på din familj.

Andra sätt att dekorera sin brevlåda

Det finns andra sätt att göra sin brevlåda fin som inte involverar målarfärg. Hos flera internetbaserade företag kan man beställa klistermärken att sätta på brevlådan som representerar ens familj.

Du kan också själv göra olika typer av kollage med foton, tidningsurklipp och klistermärken. Använd ett starkt genomskinligt klister när du sätter på bilderna och lacka sedan över alltsammans med klarlack som passar materialet.


Relaterade artiklar

Rostbehandla utemöbler

Måla golvlister - en guide

Ta bort tapet – så gör du

Vänd dig till oss för allt inom måleri, vi tar hand om dina köksluckor!
20 Jun 2022